Rechten bij invoer, economische douaneregeling behandeling onder douanetoezicht; technische eisen De Directeur-Generaal Belastingdienst heeft namens de Staatssecretaris van Financiƫn het volgende besloten.
Aan mij is de vraag voorgelegd over technische eisen bij de economische douaneregeling behandeling onder douanetoezicht. De vraag en het antwoord zijn hierna opgenomen.
Vraag
De economische douaneregeling behandeling onder douanetoezicht kan worden toegepast als goederen in verband met technische eisen worden behandeld voordat zij in het vrije verkeer worden gebracht.
Wat moet worden verstaan onder technische eisen die aan goederen worden gesteld voordat zij in het vrije verkeer worden gebracht zoals is aangegeven in artikel 551, lid 1 van Verordening (EEG) nr. 2454/93?
Antwoord
Bij de economische douaneregeling behandeling onder douanetoezicht wordt onder technische eisen verstaan, eisen die ingevolge communautaire en/of nationale wet- en regelgeving aan goederen worden gesteld voordat zij in het vrije verkeer worden gebracht, zoals eisen op terreinen van gezondheid, milieu en veiligheid (artikel 551, lid 1 van Verordening (EEG) nr. 2454/93 en artikel 1 van Verordening (EEG) nr. 2913/92). Eisen van de zijde van belanghebbenden zoals die in verband met een verdere distributie van de goederen kunnen daaronder niet worden gerangschikt.
Inhoudsopgave
Vraag
Antwoord
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht