Let op. Deze wet is vervallen op 26 juni 2009. U leest nu de tekst die gold op 25 juni 2009.

Toepassing transparantieregeling ten aanzien van de regionale brandweer (Btw-compensatiefonds)

Uitgebreide informatie
Toepassing transparantieregeling ten aanzien van de regionale brandweer (Btw-compensatiefonds) De Directeur-Generaal Belastingdienst heeft namens de Staatssecretaris van Financiƫn het volgende besloten.
Mij is in het kader van de toepassing van de Wet op het BTW-compensatiefonds (hierna: de Wet BCF) een vraag voorgelegd over de toepasbaarheid van de transparantieregeling voor samenwerkingsverbanden (hierna: de transparantieregeling) ten aanzien van de regionale brandweer. De vraag en het antwoord zijn hierna opgenomen.
Vraag
Komt de BTW, die aan de regionale brandweer in rekening wordt gebracht in verband met de uitvoering van de in artikel 3, tweede lid, van de Brandweerwet 1985 (hierna: de Brandweerwet) aan haar opgedragen taken, met toepassing van de transparantieregeling voor compensatie in aanmerking bij de deelnemende gemeenten.
Antwoord
Ja, de transparantieregeling is van toepassing op de regionale brandweer. De aan een regionale brandweer in rekening gebrachte omzetbelasting die verband houdt met de uitvoering van de in artikel 3, tweede lid, van de Brandweerwet genoemde taken, komt bij de deelnemende gemeenten op de voet van Wet BCF voor compensatie in aanmerking, als ware die omzetbelasting rechtstreeks aan die deelnemende gemeenten in rekening gebracht. Uiteraard geldt voor zowel de regionale brandweer als de deelnemende gemeenten dat zij moeten voldoen aan de voorwaarden die gelden voor de toepassing van de transparantieregeling.
Inhoudsopgave
Vraag
Antwoord
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht