Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 2 februari 2015, met nr. DCV/RL-0037/2015 tot aanwijzing van posten bevoegd tot het in ontvangst nemen van aanvragen voor reisdocumenten en identiteitskaarten
De Minister van Buitenlandse Zaken,
Gelet op artikel 26, eerste lid, onderdeel d, derde lid en vierde lid, alsmede artikel 42, eerste lid, van de Paspoortwet;
Besluit:
1.
De hoofden van de in bijlage A genoemde consulaire posten zijn bevoegd tot het in ontvangst nemen van aanvragen voor, alsmede het uitreiken van:
a. nationale paspoorten;
b. reisdocumenten voor vluchtelingen;
c. reisdocumenten voor vreemdelingen;
d. faciliteitenpaspoorten; en
e. tweede paspoorten.
2.
De hoofden van de in bijlage B genoemde consulaire posten zijn bovendien bevoegd tot het in ontvangst nemen van aanvragen voor, alsmede het uitreiken van Nederlandse identiteitskaarten.
3.
De hoofden van alle consulaire posten zijn bevoegd tot het in ontvangst nemen van aanvragen voor, alsmede het uitreiken van laissez-passers en noodpaspoorten.
Artikel 2
De hoofden van honorair consulaire posten zijn bevoegd tot het uitreiken van paspoorten, zoals bedoeld in artikel 1, indien veilige verzending van het reisdocument niet mogelijk is.
Artikel 3
Het besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 8 december 2014 , nr. DCM/RL-1540/2014 tot aanwijzing van posten bevoegd tot het in ontvangst nemen van aanvragen voor reisdocumenten en identiteitskaarten wordt ingetrokken.
Artikel 4
Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 maart 2015.
Dit besluit zal met de bijlagen in de Staatscourant worden geplaatst.
De
Minister
Directeur Consulaire Zaken en Visumbeleid
Inhoudsopgave
Artikel 1
Artikel 2
Artikel 3
Artikel 4
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht