Let op. Deze wet is vervallen op 13 december 2014. U leest nu de tekst die gold op 12 december 2014.

Artikel 10 lid 1 Warenwetbesluit Voedingswaarde-informatie levensmiddelen

Uitgebreide informatie
1.
Bij de berekening van de te vermelden energetische waarde van een eet- of drinkwaar wordt van de volgende omrekeningsfactoren gebruik gemaakt:
a. koolhydraten (met uitzondering van polyolen): 17 kJ/g - 4 kcal/g
b. polyolen: 10 kJ/g - 2,4 kcal/g
c. eiwit: 17 kJ/g - 4 kcal/g
d. vet: 37 kJ/g - 9 kcal/g
e. alcohol (ethanol): 29 kJ/g - 7 kcal/g
f. organische zuren: 13 kJ/g - 3 kcal/g
g. salatrims: 25 kJ/g – 6 kcal/g
h. voedingsvezels: 8 kJ/g – 2 kcal/g
i. erytritol: 0 kJ/g – 0 kcal/g.
Inhoudsopgave
+ § 1. algemene bepalingen
+ § 2. voedingswaarde-etikettering
+ § 3. bewering inzake de voedingswaarde
+ § 4. het aanbrengen van vermeldingen
- § 5. de berekening van energetische waarden en gehaltes
+ § 5a. voedselkeuzelogo
+ § 6. slotbepalingen
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht